4 de juny 2012

Flama del Canigó. Acompanya'ns


La muntanya del Canigó, visible des de tota Catalunya nord i des de les planes empordaneses, és un símbol de les terres catalanes. Als seus peus s’estén una plana amb tot un seguit de pobles que visqueren l’inici de la reconquesta i foren el bressol del nostre país.




A dia d’avui, la tradició es manté més o menys igual que fa quaranta anys: el dia 22 de juny al matí es recull la flama del Castellet i es puja al cim del Canigó a darreres hores de la tarda, cap al vespre, on es manté encesa fins a la mitjanit. Llavors, tocades les dotze, s’inicia la cerimònia de regeneració i, gràcies als centenars de feixos de llenya que arriben des de tots els indrets dels Països Catalans, s’encén la nova Flama, la qual serà portada cap a totes les ciutats i pobles que desitgin rebre-la i servirà per encendre un llantió al Castellet de Perpinyà que mantindrà la flama encesa fins el proper any.

Nosaltres la recollirem a Figueres... però necessitem voluntaris que la portin a Vilanant..
Fins el dia 18 de juny teniu temps d'aùntar-vos a l'Ajuntament si voleu acompanyar la flama fins a Vilanant i aixi encendre les fogueres, cohets i petards de la revetlla de Sant Joan, com es tradició.

Aquest any els veïns de Cistella també ens faràn el relleu i la portaran al seu poble per primer cop... ànims... i apunteu-vos !!


Fira de la Flor i el Jardi

Llàstima de la pluja del diumenge !